IB på studieresa i Edinburgh

Eleverna i IB3 och deras lärare har varit på studieresa och upplevt fem innehållsrika dagar i Edinburgh.

Louise Fogelberg, elev i IB3 berättar själv om klassens upplevelser i Skottland. 

- Första dagen gick vi upp tidigt för att göra ett besök på Skottlands nationalmuseum där det fanns allt från Dolly the sheep till fashion och design. Där fick vi bland annat användning av våra biologikunskaper. På eftermiddagen var vi på Scottish National Gallery där vi fick bekanta oss med  målningar och verk från olika årtal och konstnärer som till exempel Jacopo Bassano.

- På tredje dagen såg vi det mäktiga Edinburgh castle som står högt över Edinburgh. Inne i fästningen fick vi se St. Margaret’s Chapel som är Edinburghs äldsta byggnad, Skottlands kronjuveler och The National War Memorial som är en minnesbyggnad för alla skottar som dog i första och andra världskrigen.

- På fjärde dagen besökte vi St. Giles katedral och Edinburgh universitet. St. Giles katedral innehöll vackra glasmålningar och minnesmärken av skottar. Besöket av Edinburgh universitet gav oss  en inblick på hur Skottlands universitet fungerar. Universitetet är väldigt gammalt och studenter har studerat där i mer än 400 år. På eftermiddagen gick vi till Royal Botanic Garden Edinburgh som hade många fina växter, t ex. har man den största samlingen av kinesiska vilda växter utanför Kina.

- Några elever besökte också The Palace of Holyroodhouse som är den skotska kungaborgen och det officiella residenset för den Brittiska monarkin. Man fick bland annat se magnifika sovrum, en enorm matsal och den vackra trädgården. Drottning Elisabeth II, tillbringar sin tid här en vecka i början av varje sommar. När hon är på besök utför hon ceremonier och olika officiella arrangemang.