Akutsjuksköterska - så funkar det!

Klara Hjort, tidigare elev på Vård -och omsorgsprogrammet, höll en intressant och inspirerande föreläsning om arbetet som sjuksköterska på akutmottagningen i Varberg.

Elever från årskurs två och tre på VO-programmet samt elever från fördjupningskursen ”Människan frisk och sjuk” på Naturvetenskapsprogrammet fick ta del av Klaras erfarenheter på området.

Bestämde sig tidigt

Klara hade redan som liten bestämt sig för att bli sjuksköterska med sikte mot akutsjukvård och ambulans. Hennes inspirerande och spännande föreläsning om sin vardag som sjuksköterska på akutmottagningen fängslade publiken och motiverade många. Klara bjöd på skildringar från sin egen studietid till undersköterska och sjuksköterska.

Stor nytta av sin gymnasieutbildning

Klara betonade vilken stor nytta utbildningen till undersköterska på Aranäsgymnasiet hade haft för sina fortsatta studier till sjuksköterska både när det gällde det teoretiska och praktiska i utbildningen. Under föreläsningen fick eleverna ta del av hur arbetet på en akutmottagning fungerar samt vilka skador och sjukdomar som kan förekomma. Nu siktar Klara på att bli Ambulanssjuksköterska, vilket många av åhörarna också har som framtida mål.

Det är med stolthet vi lärare på Vård- och omsorgsprogrammet välkomnar före detta elever att berätta om sina erfarenheter från yrkesliv och studier. Det blir en stor inspiration för oss alla.