Skolfakta

Aranäsgymnasiet är en modern gymnasieskola både till det yttre och inre. Hos oss träffar du engagerade lärare som tillsammans med dig planerar din studiegång. Du förses med en bärbar dator som redskap för ditt lärande. Tillsammans skapar vi en trivsam skola med generös och respektfull atmosfär.

Aranäsgymnasiet är en kommunal gymnasieskola som ligger i Kungsbacka centrum med ca tio minuters gångväg från buss- och järnvägsstationen. På skolan har vi ett tiotal nationella program samt det internationella programmet International Baccalaureate.

Moderna lokaler

År 2006 slutfördes en flerårig ombyggnad av Aranäsgymnasiet. Vi arbetar nu i ljusa och öppna lokaler med stor rymd. Vi vill att vår skola skall präglas av stor öppenhet och jobbar därför med att göra eleverna delaktiga i skolans olika beslutsnivåer. Vi anordnar också flera skolgemensamma aktiviteter och vi har ett elevhälsoteam som kan ge stöd åt elever i olika situationer.

Internationella utbyten

Vi har utbyte med skolor i flera av Europas länder, både via e-postkontakter och genom att vi besöker dem och de besöker oss. En gång i veckan sänder några av våra elever i lokalradion, från vår egen radiostudio.

Besök oss gärna

Du är alltid välkommen till Aranäsgymnasiet, som elev på något av våra program eller på ett besök för att bilda dig en uppfattning om skolan. Om du vill besöka skolan måste du dock kontakta skolan först, så att vi kan ta hand om dig som besökare.