FN-rollspel

Aranäsgymnasiet arrangerar varje år ett FN-rollspel som behandlar frågor som hållbar utveckling, mänskliga rättigheter och terrorismen i världen.

Elever från årskurserna 2 och 3 på samhällsprogrammet agerar representanter för olika länder som möts i FN:s generalförsamling. FN-rollspelet handlar om internationell politik, mötesteknik, samarbete och argumentation.

Politiskt heta frågor

Efter veckor av studier om FN:s medlemsländer, internationell politik, mötesteknik, argumentationsteknik och strategitänkande följer ett rollspel i form av FN:s generalförsamling. Under 3-4 dagar debatterar och diskuterar eleverna olika politiskt heta frågor. Det gäller att vara påläst och ha en bra strategi för att få gensvar på den egna resolutionen.

Ett tvärvetenskaligt samarbetsprojekt

Spelet är ett tvärvetenskapligt projekt som sker i samarbete mellan flera ämnen. De ämnen som integrerats är samhällskunskap, geografi, svenska, engelska, historia och moderna språk.

Nästa FN-rollspel äger rum den 7-10 mars 2017 i teatern på Aranäsgymnasiet.

Kontakta gärna

Mattias Isaksson