Sceniska produktioner

Aranäsgymnasiet producerar varje år flera föreställningar och utställningar som till exempel konserter, dansföreställningar, filmer, teaterföreställningar och vernissager.

Elever från årskurserna 1-3 på Estetiska programmets inriktningar skapar, utformar och medverkar i föreställningarna inom sina respektive konstformer. Handlingen är ofta underhållning men kan också ha ett samhällsmedvetet budskap.

Möte med publik

Estetiska programmet kan du läsa kurser som tränar dig inför att möta en publik. Under ett läsår kan du som elev på programmet möta över 5000 personer i samband med olika former av produktioner.

Att delta i en produktion kräver mycket arbete. Det krävs hård träning och många repetitioner innan man slutligen når fram till ett färdigt resultat. Spelplatsen är ofta Kungsbacka teater men du kan lika gärna delta i en föreställning på Kungsbacka torg, en utställning på kulturhuset Fyren eller på en turné bland grundskolorna i Kungsbacka kommun.

Skolan och Kungsbacka teater

Kungsbacka teater är en stor resurs för Aranäsgymnasiets elever. Under tre tillfällen varje år samlas alla elever på gymnasieskolan, i olika omgångar, för att traditionsenligt ta del av lucia, julavslutning och skolavslutning. Till största delen är det musikeleverna från Estetiska programmet som ansvarar för underhållningen men under julavslutningen tillkommer även gymnasiesärskolans elever och elever från i-valskursen dansorientering.