Estetik och media

Du är intresserad av att utrycka din kreativitet och skaparlust med hjälp av modern medieteknik. Du är en idéspruta som längtar efter att få lära dig hur du kan förverkliga dina projekt och samtidigt få behörighet till fortsatta studier på högskolan.

Du får en medieutbildning med fokus på gestaltande inom film, från manusskrivande till slutredigering. Bild, ljud och berättande står i centrum både kreativt och tekniskt. Du får möjlighet att utveckla ditt konstnärliga skapande med hjälp av professionell utrustning och det senaste inom digital teknik.

Estetiska programmet är ett brett program som är högskoleförberedande för såväl konstnärliga som många andra utbildningar. Vi har ett pågående samarbete med Filmhögskolan på Akademin Valand vid Göteborgs Universitet.

I framtiden kan Estetiska programmet leda vidare till yrken inom medieområdet såsom filmproducent, filmregissör och fotograf eller andra yrken som till exempel kommunikatör, jurist, lärare, psykolog, polis och socionom.

Är estetik och media din grej? Besök gärna webbsidan aramedier. Här finns mer information om inriktningen samt elevproduktioner och bilder.