Teater

Du är nyfiken på teater som uttrycksmedel och tycker om att använda din fantasi och kreativitet i skapande arbete. Du vill utvecklas och lära dig mer om allt som ingår i teaterns värld och samtidigt få en behörighet till fortsatta studier på högskolan.

Du får en mångsidig teaterutbildning som utvecklar din förmåga att arbeta i projekt, stå inför en publik samt uttrycka dig i såväl tal och skrift som kroppsspråk. Du får delta i många olika föreställningsprojekt där Kungsbacka Teater är en av våra scener. Du kommer också att få uppleva mycket teater då vi gör ett stort antal teaterbesök varje år.

Dina individuella val och programfördjupningskurser ger dig möjlighet att läsa fler teoretiska kurser och/eller bredda din estetiska förmåga inom exempelvis musikalområdet.

Estetiska programmet är ett brett program som är högskoleförberedande för såväl konstnärliga som många andra utbildningar.

I framtiden kan det Estetiska programmet leda vidare till yrken som till exempel journalist, jurist, lärare, psykolog, polis, socionom och/eller yrken inom teaterområdet såsom skådespelare och regissör.