Joanna Ljungqvist

Tog studenten: 2009

Vad gör du nu?

Jag studerar till sjuksköterska på Högskolan i Halmstad

Vad var det bästa med Omvårdnadsprogrammet?

Jag ville nästan inte tillbaka till skolan efter APU, det är så roligt, och helt fantastiskt lärorikt. Jag växte så mycket som människa redan efter första terminen på OP. Lärarna brydde sig på riktigt och brann för det de gör. Vi blev väldigt bra kompisar i klassen och vi ses fortfarande ibland på klassfester.

Studiesättet med mycket APU och praktiska övningar ger färdigheter som du kommer använda dagen efter studenten när du kan ut och jobba som undersköterska. Min första sommar efter studenten jobbade jag som undersköterska/barnsköterska på förlossningen/BB på Mölndals Sjukhus. Det var världens bästa sommarjobb!

Vad har du för framtidsplaner?

När jag blir stor vill jag bli barnmorska.

Har du något övrigt du kan tillägga?

Omvårdnadsprogrammet gav jobbmöjligheter direkt efter studenten. Vill man jobba med människor ska man välja OP. Vill man ut och resa så behövs undersköterskor över hela världen, jag har arbetat som undersköterska i Sydney, Australien.