Lisa Holmberg

Namn: Lisa Holmberg

Tog studenten: 2012

Vad gör du nu?

Jag läser till sjuksköterska på Borås Högskola.

Vad var det bästa med Omvårdnadsprogrammet?

Det jag älskade med OP på Aranäsgymnasiet var all gemenskap. Vi gjorde så många roliga saker tillsammans, som att iscensätta olika sjukdomar och sedan få agera som undersköterska, pyssla och samtidigt lära sig. Lärarna var underbara och såg alltid till att vi lärde oss på ett roligt och kreativt sätt. De bedömde på ett rättvist och individuellt sätt. De hittade alltid på roliga framträdande på avslutningar. Man blir rörd och oerhört glad av lärarnas passion!

APUn var en av dem roligaste och mest lärorika perioderna under gymnasietiden. Man fick komma ut och tillämpa den kunskap man lärt sig och bygga på med nya erfarenheter. Många situationer jag hamnade i under APUn har påverkat hur jag agerar idag som undersköterska. Man fick även se så många olika områden inom sjukvården, det gav mig möjlighet att lättare välja vad jag vill jobba med nu.

APUn är också ett utmärkt tillfälle att knyta arbetskontakter. Genom de perioderna har jag fått flera jobberbjudande.

Aranäsgymnasiet är en väldigt bra skola som har många förutsättningar till att ge en bra utbildning. Metodrummet som vi använde oss mycket av har varit till stor hjälp. Att få öva på att ta blodprover, sätta kateter m.m. gör att man känner sig mer säker på sitt arbete.

Vad har du för framtidsplaner?

Just nu studerar jag till sjuksköterska. Min plan är att arbeta som sjuksköterska i något år och sedan vidareutbilda mig till barnmorska. Om det inte hade varit för  lärarnas uppmuntran och undervisning hade jag inte varit såhär motiverad.

Har du något övrigt du kan tillägga?

Funderar du på att välja OP, gör det. Jag finner ingen anledning till att inte göra det!