Maria Pretorius

Namn: Maria Pretorius

Tog studenten: 2007

Vad gör du nu?

Jag började plugga till sjuksköterska år 2008 ett år efter studenten. Jag reste och gjorde annat kul innan jag satte mig i skolbänken igen. Jag blev färdig sjuksköterska sommaren år 2011. Numera jobbar jag på Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus på en avdelning för hjärtsjuka barn där jag tack vare praktiken på Omvårdnadsprogrammet fick in en fot. I januari i år började jag studera till barnsjuksköterska vilket jag är färdig med i januari 2014.

Vad var det bästa med Omvårdnadsprogrammet?

Det bästa med Omvårdnadsprogrammet var att det var riktigt härliga lärare som gärna förljde med oss på vår roliga klassresa innan examen. Vi var även en bra klass. Det var fantastiskt bra att man även fick en "fot" på en verksamhet som man var intresserad utav, då vi kunde välja olika inriktningar inför den sista praktiken. Det var mycket praktik vilket är roligt och lärorikt. Aranäsgymnasiet är relativt nybyggd och stor. Det går många olika klasser på skolan vilket bidrar till att många olika elever går där och man har möjlighet att träffa nya kompisar.

Vad har du för framtidsplaner?

Mina framtidplaner är att bli färdig barnsjuksköterska. Det bidrar till att jag sedan har stor valmöjlighet att kunna arbeta på olika barnavdelningar vilket jag drömt om.

Har du något övrigt du kan tillägga?

Omvårdnadsprogrammet bidrog till att jag fick insyn i barnsjukvården där jag nu aldrig vill sluta att arbeta.