Aranäselever gör praktik på Zanzibar

För tredje gången gör nu några elever från BF- och VO-programmet sin praktik i Afrika. Just nu befinner de sig på en SOS barnby på Zanzibar, en ö utanför Tanzania.

EU-finansierat projekt

Precis som de tidigare resorna, hösten 2013 och 2014 har resan möjliggjorts genom det EU-finansierade så kallade Atlas-projektet. Detta projekt stödjer yrkesutbildningarnas utveckling genom att erbjuda elever på gymnasiets yrkesförberedande program möjlighet att genomföra sin arbetsplatsförlagda utbildning i utlandet.

Ett fint välkomnande

Eleverna och lärarna från Aranäsgymnasiet landade på Zanzibar i onsdag och blev väldigt väl mottagna både genom allsång och välkomsttal.

- Vi har också blivit rundvisade på barnbyn och har sett familjehusen, förskola, skola och vårdklinik och haft samtal med personal, barn och elever, berättar Malin Edefors, lärare på VO-programmet.

Samtidigt passade eleverna på att överlämna tio stycken gula Gekås-väskor fulla med gåvor till barnhemmet.

Praktik med olika inriktningar

De elever som går på Barn- och fritidsprogrammet, Emma, Klara, Kajsa och Olivia, ska främst göra sin praktik på förskolan där de kommer att hålla i olika fritidsaktiviteter för barnen som bor i barnbyn. Eleverna på Vård- och omsorgsprogrammet, Sanna och Yvon, ska göra sin praktik i familjehusen men också ta del av arbetet i barnbyns läkarmottagning.

Följ elevernas äventyr på Zanzibar via deras blogg.


Text: Patrik Elvirsson

Foto: Malin Edefors, Eva Torgerson