Aranäselever sätter upp föreställning i Stockholm

Aranäsgymnasiets teaterelever i årskurs 2 medverkar på Riksteaterns LÄNK-festival 13-15 maj med sin föreställning Star People.

LÄNK är ett riksteaterprojekt som ger skolor och unga ensembler möjlighet att spela nyskriven dramatik. Av 55 ensembler runt om i Sverige har åtta grupper blivit uttagna att spela upp sina föreställningar på den nationella teaterfestivalen på Riksteatern.

Arbetat med manuset sedan november

Teatereleverna på Aranäsgymnasiet har tillsammans med sin teaterlärare Åsa Peterson arbetat med manuset Star people sedan november. För en månad sedan var det premiär på Kungsbacka teater där fem föreställningar spelades för både skolor och allmänheten.

Isa Schöier, som skrivit Star People, besökte premiären och teatereleverna fick möjlighet att prata med henne om manuset och hennes upplevelse av att se det få liv.

Regionfestival i Varberg

Föreställningen har spelats, förutom i Kungsbacka, även på den regionala LÄNK-festivalen i Varberg. Här fick ungdomarna även se andra ensembler och de fick också feedback av professionella aktörer inom scenkonst. I Varberg medverkade två ensembler från Aranäsgymnasiet och en ensemble från Kulturskolan.

Foto: Louise Morberg