Elever berättade om sin praktik på Zanzibar

I februari åkte sex elever från Aranäsgymnasiet till Zanzibar för att göra sin praktik. Nu är eleverna hemma igen och har redovisat sina erfarenheter och upplevelser.

Miniaulan var välfylld med klasskamrater och lärare när Klara, Olivia, Kajsa och Emma på Barn- och fritidsprogrammet och Yvon och Sanna på Vård- och omsorgsprogrammet berättade om sina intryck från praktiken i Tanzania. 

Nya perspektiv

- Vi är glada att vi tog chansen att göra vår praktik på en SOS barnby på Zanzibar, inleder Klara Lindahl, en av tjejerna i gruppen.

- Barnbyn, besöket på skolan, vårdcentralen och utflykterna var mycket intressanta men det bästa för oss som blivande barnskötare var naturligtvis kindergarten som motsvarar vår svenska förskola. Besöket på kindergarten gav oss nya perspektiv och visade hur viktig leken är för barnen. Förskolan i Tanzania är också mer som en skola där barnen lär sig skriva, räkna med mera.

Afrikanska kulturen

- Genom att bo i barnbyn i ca 2,5 veckor fick vi bra kontakt med de barn som bodde där. Den glädje man fick se hos barnen när vi gav dem uppmärksamhet gjorde resan ännu mer värdefull. Vi fick också uppleva den afrikanska kulturen som är helt olik vår egen vad gäller klädkoder, bordsskick, musik och tempot i vardagen.

Erfarenheter inför framtiden

-  Att ha fått uppleva en ny världsdel, ett nytt land och en ny kultur samtidigt som vi fick erfarenheter till vårt kommande yrke gjorde att vi inte kunde tacka nej till chansen att åka. Vi hoppas att andra som får chansen också tar den. 

Läs mer om elevernas praktik på Zanzibar.