","author":" ","author":" ","author":" ","author":" ","author":" ","author":"

Lokal kvaltävling till Årets UF-företag

I onsdags anordnades en lokal kvaltävling till Årets UF-företag i Kungsbacka. UF-företag från Aranäsgymnasiet och Elof Lindälvs gymnasium deltog i tävlingen som hölls i Kompetenscentrums lokaler.

Företagspresentationer

Tävlingen syftade till att visa vad UF-företagen lärt sig och vilken utveckling de upplevt genom att omvandla en idé till ett företag. Varje företag fick 10 min på sig att presentera sitt företag inför en jury bestående av Kajsa Jeppsson, Senora, Fredrik Karlander, Karlanders och Emelie Gunnarsson, Kungsbacka kommun.

UF-företagarna fick bland annat visa upp att de förstår kopplingen mellan alla olika delar i ett företag, varan/tjänsten, prissättningen, marknaden och hur ett företag är organiserat.

Representerar Kungsbackas gymnasieskolor

Vinnaren av den lokala deltävlingen Årets UF-företag blev Ascotts UF från Aranäsgymnasiet. Det blir nu Ascott som får representera gymnasieskolorna på den regionala UF-mässan i Varberg den 8 mars. Vinnaren i denna tävling representerar sedan i sin tur Halland på SM i Ung Företagsamhet i Stockholm den 16-17 maj.

Att starta ett UF-företag betyder att du under ett år i gymnasiet startar, driver och avvecklar ett företag som en del av dina studier. Läs mer om Ung Företagsamhet på https://ungforetagsamhet.se/